ניהול רכש וניהול מלאי עם Data core

ניהול רכש ומלאי

המערכת לניתוח תהליך הרכש וניהול המלאי שפיתחנו על גבי Power BI מתחברת לכל מקור נתונים ולכל מערכת שאתם עובדים איתה (פריוריטי, חשבשבת, SAP ועוד) ויודעת לרענן את הנתונים בצורה אוטומטית, כך שתמיד יש לנו כלי עדכני לניתוח הנתונים שלנו. בנוסף, הכלי מציג את הניתוחים והתובנות באמצעות כלים ויזואליים ולא ע"י טבלאות שצריך "לחפור" בהן.

ניהול רכש הוא תחום משמעותי בכל עסק וישנם עסקים, שבהם הוא נושא מורכב במיוחד. ניהול רכש וניהול מלאי באמצעות Power BI, שם בידכם כלי עזר רב עוצמה לטיפול שוטף בנושא זה. באמצעותו, תוכלו בין השאר לתת מענה ל:

הקפדה על איכות הנתונים

ראשית, נציין שהמידע הגולמי שאיתו עובדים, חייב להיות איכותי. אחרת, התובנות שיופקו ממנו בעצמן לא תהיינה איכותיות. Power BI יוכל לסייע לכם לוודא, שאתם מתבססים על מידע עדכני, שלם ומדויק. היבט זה אינו דבר של מה בכך, לאור היקפי הנתונים הגדולים והמורכבות של התהליכים העסקיים שמייצרים נתונים אלה.

קבלת תמונת מצב

בהנחה שהנתונים איכותיים, תוכלו לקבל תמונת מצב עדכנית של פעילותכם בנושא הרכש, בכל רגע נתון. אחד ההיבטים החשובים של ניהול רכש הוא ניהול מלאי. גם כאן תוכלו לקבל תמונה ברורה ומהירה, של נקודות מפתח כמו גיל המלאי או שווי המלאי. תמונה כזו, מתקבלת בעזרת מגוון יכולות מתקדמות שמעמיד לרשותכם Power BI, כולל הצגת נתונים מרוכזת במסגרת Dashboards, הגדרת Key Performance Indicators (או KPI) וכמובן הצגת ויזואלית מתקדמת, באמצעות גרפים, דיאגראמות עוגה וכדומה.

ניתוח תהליכים
Power BI יסייע לכם בניתוח תהליכי הרכש ובביצוע שיפור מתמשך שלהם, של שרשרת האספקה ואף בהגדלת מכירות. אתם תוכלו לזהות באמצעותו חריגות בנתונים, צווארי בקבוק משבשי תהליכים, סרבול שהוא מפתח להתייעלות, חוסר יעילות מסוגים כאלה ואחרים ועוד. תוכלו לצלול לפרטי הפרטים של כמות המלאי שאתם מחזיקים, המשאבים שכרוכים באחסונו, בשינועו וכדומה ולהבין זאת טוב מתמיד.

ניתוח תחומים משלימים

ניהול הרכש לא יכול להתבצע לגמרי בנפרד משאר פעילות העסק, אלא הוא כולל התייחסות גם לתחומים משלימים שונים. מכירות למשל, עשויות להשליך על הצורך השוטף ברכש חומרי גלם. מי מוכר יותר ומי פחות ולמי, ממוצעי מכירות לפי פריט – כל אלה ועוד, עשויים להיות רלוונטים.

אם למשל מצמצמים עלויות, של ציוד חיוני או חומרי גלם לייצור, הצמצום חייב להיעשות בשיתוף המנהלים שאחראים על הפריטים הנרכשים. זאת, מאחר שהיבט העלות הוא לא הפרמטר היחיד לפיו מחליטים על הרכש. צמצום שרירותי של עלות הרכש, יביא לפגיעה בתפקוד העסק או באיכות מוצריו ומכאן, לפגיעה ברווחים.

מצד שני, הבחירה להוציא יותר על רכש מסוים, עשויה להתבטא בסופו של דבר בשיפור רווחים לעסק. כך שפעילות רכש ומלאי היא לא רק מקור להוצאות וחשוב להבין את היחס הזה, בין הוצאות אלה לשורה התחתונה של הרווחים. בעזרת Power BI, תוכלו להמחיש יחסים מסוג זה (שהם לעתים מורכבים למדי), בצורה יעילה.

ניהול מלאי

ניהול המלאי, הוא מעין תת התמחות בנושא זה, אבל כזו שחשובה במיוחד. המלאי הקיים מחייב אחסון בתנאים מסוימים, שמתבטאים פעמים רבות בהוצאות לא קטנות ובתהליכי עבודה מורכבים. זה הוא בהחלט נושא, שניהולו האיכותי רב משמעות לכל עסק והניהול האיכותי חייב להתבסס על יכולת להבין את המתרחש. משמע – להתעמק בנתונים.

אתם צריכים לדעת בדיוק מה קורה עם המלאי שלכם, בכדי לדווח במדויק לרשויות המס. אתם צריכים לוודא שהמלאי זמין ותקין (לא פג תוקף או פגום), בכדי לתמוך בתהליכי העבודה המרכזיים בעסק. חשוב שתעשו זאת ביעילות, בכדי לצמצם הוצאות על אחסון המלאי, שינועו, הגנה עליו מהיבטים שונים ועוד.

זו עשויה להיות אופרציה מורכבת בפני עצמה, אשר מניבה אינספור נתונים משמעותיים, באופן תדיר. בין אם זה אופטימיזציה של פעילות מחסן או בקרה על פעילות ספק חיצוני שמנהל עבורכם את המלאי, אתם זקוקים לכלי עזר כמו Power BI.

ניהול ספקים לצד ניהול רכש ומלאי

מעבר לניהול רכש ומלאי, Power BI יכול לסייע לכם גם בניהול ספקים. ניתוח המידע על האינטראקציה איתם, יאפשר לקדם אופטימיזציה של נקודות מפתח חשובות. לדוגמא – תוכלו לתת עדיפות לספקים האמינים יותר, שמציגים עמידה בזמנים ברמה גבוהה יותר. תוכלו להשתפר גם מבחינת איכות ספקים, בזיהוי והעדפת הספקים שיש לכם פחות תקלות והחזרות, במוצרים או בחומרי הגלם שהם מוכרים לכם.

ניתן לנתח אפילו את רמת השירות של הספקים (ככל שאתם יכולים לתאר במדדים אובייקטיביים) ועוד. ניהול ספקים שיטתי ומבוסס נתונים באמצעות Power BI, גם מצמצם את ההשפעה של שיקולים לא ענייניים בהעדפת ספק אחד על ספק שני. למשל העדפה אישית, על סמך היכרות קודמת, של ספק חביב אבל לא איכותי מספיק. באמצעות ניהול ספקים מוקפד, גם ייתכן שתוכלו לצמצם את היקף הספקים שאיתם אתם עובדים. פוטנציאל ההתייעלות אינסופי והכול מתחיל בניתוח הנתונים.

גיבוש תחזיות
על פי נתוני העבר שהצטברו לגבי רכש ומלאי, ניתן להפיק תחזיות שונות, בהתאם למטרותיכם. תחזיות אלה, יסייעו להיערך לעתיד מבחינת הרכש באופן אופטימאלי. Power BI מסייע גם בכך וככל שתשתמשו בו באופן איכותי יותר, כך תוכלו יותר לדייק בתחזיות.

התייעלות מתמדת

ההבנה והתחזיות, יספקו לכם בסיס לשיפור מתמיד. כך, תוכלו למשל לשפר את קביעת הכמויות המינימאליות של המלאי מכל פריט נרכש, הכמויות המקסימאליות לרכישה והכמות האופטימאלית שדרושה בדרך כלל.

ניתוח כספי

ניתוח הפעילות הכספית בכל הנוגע לרכש ולמלאי, חיוני לשם צמצום עלויות בתחומים אלה. הוא עשוי להתבטא בין השאר בכיוון של ניהול ספקים, כאשר בוחנים לעומק את פעילות הרכש מול ספקים ספציפיים. קידום אופטימיזציה של הניהול הכספי, יחייב התעמקות בפרטי הפרטים וכאן פשוט חיוני כלי עזר דוגמת Power BI. הוא יאפשר לכם להפריד בין עיקר לטפל, לראות תמונת רוחב של המידע כמו גם להיות מסוגלים להתעמק "אנכית" בפרטי הפרטים, להציג את הדברים באופן גרפי ברור הרבה יותר ועוד. כמובן, הניתוח הכספי יסייע גם לנתח את התקציב שתוכנן לרכש ולהשוות אותו לביצוע בפועל.

עלות המלאי נובעת מכך, שמלאי משמעותו "כסף" ששוכב במחסנים ואם אנחנו מאחסנים הרבה מלאי שלא תואם לדרישות המכירות, אנחנו בעצם "משקיעים" כסף במלאי שלא מגדיל את שורת הרווח. בנוסף, עלות המלאי גם נובעת ממלאי מת, כאשר מוצרים שיש לנו במלאי מפסיקים להימכר ואז צריך להיפטר ממנו במחירי הפסד או מלאים שפג תוקפם וגורמים להפסדים.

עוד נזכיר, צמצום והפחתת עלויות המלאי ע"י התאמת המלאי לתחזיות מכירה – קביעת מדיניות מלאי דינמית בהתאם לתחזית המכירות, התנהגות המכירות (עונתיות למשל) וסיווג מוצרים מסוימים כאסטרטגיים וקביעת מלאי ביטחון לכל פריט. ניתן לבצע גם ניתוח תחזיות מכירה בזמן אמת ע"י היסטוריית רכישה ושימוש באלגוריתמים מתקדמים, למעשה המערכת יכולה לעשות שימוש באלגוריתמים מתקדמים של machine learning כדי לסווג את המוצרים לקבוצות (clustering) בהתאם להתנהגות המכירות וסך ההכנסות של כל פריט ולאחר מכן היא תקבע אסטרטגיית מלאי לכל פריט, הכוללת:

– נקודת ההזמנה הבאה המומלצת

– הכמות המומלצת להזמנה

– כמות מלאי אופטימלית

– מלאי ביטחון מומלץ (בהתאם לסטיות התקן ברמות המלאי. כלומר, עד כמה קצב המשיכה מהמלאי יכול להיות שונה מתקופה לתקופה)

סימולציות

ישנו גם היבט של סימולציות מלאי להזמנה והשפעתן על רמות המלאי – המערכת מאפשר לבצע סימולציות מלאי ומאפשרת למנהל הרכש לראות בצורה גרפית איך המלאי יתנהג, אם הוא יבצע הזמנה מסוימת בכמות מסוימת והשפעות זמן האספקה של כל פריט.

ניהול רכש ומלאי – עוד נקודות מפתח

עבור חברות יצרניות, מלאי קיים לכל אורך שרשרת הייצור וצריכה של פריט מסוים יכולה להיות תלויה בייצור של מוצרים שונים. באמצעות הכלים שלנו, נוכל לזהות את הצריכה והמגמות של כל פריט בהתאם לתחזיות ומגמות המכירה והייצור של פריטי התוצרת הגמורה והשפעתם על הדרישה למלאי של חומרי הגלם ומוצרי הביניים (מלאי בתהליך).

בעיות בזמינות המלאי עלולות לפגוע באספקת המוצרים ללקוחות ולפגיעה ישירה במכירות ובנוסף עלולות לגרום להפסד מכירות פוטנציאליות וביכולת של החברה לספק את מוצריה בזמן, כפי שהתחייבה ללקוחותיה. המערכת שלנו ב Power BI תדע להתריע לנו על חסרים במלאי ועל הזמנות עתידיות שחסרות במלאי ויש לטפל בהם בהקדם.

יתרונות המערכת בניהול רכש ומלאי – סיכום:

i. הורדה וצמצום של עלויות המלאי

ii. הפחתת מלאים מתים ומלאים שהם פג תוקף

iii. שיפור בזמינות המלאי והיכולת של הארגון לספק את המוצרים בזמן

iv. קביעת אסטרטגיית מלאי בזמן אמת על בסיס תובנות מנתונים

v. תגובה מהירה לשינויים ולדרישות לכל מוצר

vi. מדידה של איכות הספקים של הארגון

רוצים להפיק תובנות עסקיות מהעסק שלכם אך לא יודעים מאיפה להתחיל?
צרו איתנו קשר!

תוכן